7 powerful ways to supercharge yourself

door Farah Cuyvers

7 krachtige tricks om jezelf een boost te geven!

 

 

We hebben allemaal van die momenten waarop we ons een beetje traag voelen, een gebrek aan motivatie hebben en terwijl er heel veel dingen op je to-do-lijst staan; je kruipt liever in bed en kijkt de hele dag naar Netflix. Je weet wel… “een van die dagen hebben”.

Soms moet je gewoon een stapje terug doen, relaxen en jezelf SUPERCHARGE geven, zodat je weer kunt opstaan en je kont kunt schoppen!

Hier zijn 7 krachtige trucs om jezelf een boost te geven!

1. Stuur direct zuurstof naar je hersenen

De gemakkelijkste manier om je hersenen onmiddellijk een boost te geven, is door ze simpelweg meer brandstof te geven. Hoe moet je dat doen? Makkelijk... Je kunt het op elk moment doen, waar je ook bent en het is helemaal gratis!

Door een ademhalingsoefening te doen of simpelweg een paar keer diep adem te halen voorzie je je hersenen van waardevolle zuurstof wat leidt tot meer concentratie, minder stress en je maakt endorfine vrij wat je gelukkiger en energieker maakt. Het heeft wel oefening nodig. Hoe vaker je ademhalingsoefeningen doet, hoe meer voordelen je ervan zult merken. Je zou versteld staan hoeveel je je humeur, concentratie en motivatie kunt beïnvloeden door simpelweg je ademhaling te beheersen.

Basis buikspieroefeningen in de praktijk:

  1. Ga zitten of liggen in een comfortabele houding.
  2. Leg een hand op je buik en de andere op je borst.
  3. Adem diep in door je neus terwijl je je buik naar buiten duwt. Terwijl je dit doet, beweeg je borst niet en zuig je zoveel mogelijk lucht op.
  4. Adem uit door je mond terwijl je je buik weer gebruikt om alle lucht eruit te persen.
  5. Herhaal 10 keer langzaam.

2. Doe de vervelende taken die je hebt uitgesteld 

*(uitstellen in het Nederlands= 'uitstellen'). Deze 'jezelf opladen'-truc klinkt waarschijnlijk als meh. Heb ik gelijk? Maar... je hebt misschien wat negatieve gevoelens in je opgebouwd door taken uit te stellen die je haat. Nou, je zult ze hoe dan ook moeten doen, dus sta gewoon op, doe wat koud water in je gezicht, haal een kop koffie en handel het af.

In plaats van het gevoel te hebben van 'ugh, ik moet deze dingen doen', zul je het gevoel hebben van 'Ja, ik heb het gedaan'. Nu kun je echt ontspannen of leuke dingen doen zonder dat er negatieve gevoelens in je blijven hangen.

3. Krijg je dagelijkse dosis zonneschijn (of vitamine D)

Als je je zonder reden een beetje down voelt, kan het zijn dat je de belangrijke vitamine van de zon mist. Wist je dat de meeste mensen een vitamine D-tekort hebben? Zeker als je in Noordelijke landen woont met minder zon zoals bijvoorbeeld: België.

Geef jezelf een boost met minimaal 15 minuten zon per dag. Lukt dit niet, neem dan een supplement. Je humeur zal niet alleen verbeteren, maar je haar zal ook beter groeien, je krijgt sterkere nagels,… met andere woorden, je geeft jezelf echt een boost. Dat is zeker een JA voor mij!

4. Onderneem actie om gemotiveerd te raken

De meeste mensen wachten tot ze gemotiveerd zijn voordat ze actie ondernemen. Wat de meeste mensen niet weten, is dat het eigenlijk andersom werkt. Zodra je actie onderneemt, begint de motivatie te stromen. Waar zoek je motivatie voor? Gaat het om het starten van een bedrijf? Is het blogposts schrijven? Wordt het fit?

Zeg tegen jezelf dat je iets slechts 15 minuten moet doen en kijk dan hoe het gaat. Vaak begin je met de intentie om maar een klein beetje te doen en voor je het weet heb je veel meer gedaan dan je had verwacht. Met lichaamsbeweging werkt het net zo. Ik heb vaak helemaal geen zin om te sporten, maar als ik eenmaal in de sportschool ben, kom ik in mijn flow en doe ik een beestachtige training. 

Doe de test en probeer het uit!

5. Dans alsof niemand kijkt

Soms moet je het gewoon van je afschudden. Ik vind het heerlijk om soms gek te worden en te dansen alsof niemand kijkt. Zet je favoriete muziek op en beweeg je lichaam zoals het goed voelt. Dat is helemaal toegestaan. Je bloed gaat stromen en de stress zal wegsmelten.

6. Laat je bloed pompen 

Laat je bloed pompen en stuur zuurstof naar je hersenen (lees truc 1) voor een echte powerboost. Door te sporten komt er endorfine vrij die je automatisch gelukkiger maakt en energie geeft. Weet je hoe je moe kunt worden van alleen maar op de bank liggen? Dan is het tijd om te verhuizen! 

Als je geen zin hebt om te sporten, ga dan gewoon wandelen of een beetje trainen Onthoud truc 4! Actie creëert motivatie. 

7. Neem een pauze en verwen jezelf

De beste truc van allemaal! Neem regelmatig de tijd om je batterijen op te laden. Zet een mondkapje op en neem een warm bad, doe een filmavond of ga uit met vrienden. Alles wat je een goed gevoel geeft en niet gerelateerd is aan werk of het bereiken van je doelen. We verdienen het allemaal om te ontspannen en soms ons haar los te laten, want het leven is niet gemakkelijk, maar je doet het geweldig!  

Last van tonnen verantwoordelijkheden, alle berichten die zich dagelijks aan je opdringen en de druk van doelen die wachten om bereikt te worden... je zou niet voor minder af en toe willen afsluiten. Maar goed… dat is volkomen normaal. De volgende keer dat je zin hebt in 'blah', weet dan dat je de controle over dat gevoel kunt nemen en jezelf een boost kunt geven.

We hebben allemaal dagen waarop je je beter of slechter voelt. Doe het gewoon rustig aan en wees niet te streng voor jezelf. Doe het stap voor stap en zorg goed voor jezelf.

Wat zijn jouw trucs om jezelf een boost te geven? Ik zou het graag willen weten. Laat hieronder een reactie achter en deel je persoonlijke trucs!

Veel liefde,

Farahinthesun

Free download

Free printable HEALTHY HABIT TRACKER

Success depends on your habits!
Are you ready to upgrade your life?